Everberg : Villa's en Kastelen

 

 

 

Villa Les Mélèzes  

Villa "Les Mélèzes" in de Dalemstraat. Een herenhuis werd in 1910 omgevormd tot een villa met toren. In W.O.I. werd de villa bezet door de Duitsers. Het park bevat enkele exclusieve bomen, zoals een Libanonceder, een Ginkgo en een Sequoia  sempervirens van meer dan 6 m dik.

 

 

De villa werd door onderwijzer Petrus Franciscus Poets gebouwd recht voor het gemeentehuis. Na zijn ontslag als gemeenteonderwijzer in Kortenberg begon hij een katholieke lagere school in het Biesthof te Everberg waar hij gemeenteonderwijzer van Everberg werd. De villa werd in 1966 door de gemeente Everberg aangekocht en vormde deze om tot de pastorie. In 1999 werd de villa opnieuw verkocht. Deze werd toen ook helemaal gerenoveerd en sindsdien is er een architectenbureau gevestigd.

Villa Poets

 

 

Villa Le Carillon

Tussen de Kwikstraat en de Twee Leeuwenstraat stond de villa Moedbeck. Rond 1909 kocht Robert Pauwels deze villa en liet ze afbreken. Achteraan bouwde hij de villa ‘Le Carillon’ en vooraan was de conciergerie  met de twee leeuwen. In de tuin bouwde hij een oranjerie. Hij legde in zijn domein eveneens een Engelse tuin aan.

Robert Pauwels lag aan de basis van de Everbergse krielhaan en van de Grubbese krielhaan.

 

Villa Le Carillon

 

 

Terug naar villa's
Naar boven
 

Steun ons

Ons steunen kan door kaarten of zegels aan te kopen.

 

 

 

Kopen

De mooiste zichten van Kortenberg !

Download onze screensaver.

 

 

Download